Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

VIII Jornades Snoezelen

Professionals de Villablanca Serveis Assistencials i de Marinada (Fundació Villablanca) van assistir a les VIII Jornades Snoezelen que es van celebrar a Pamplona sota el titol “Tejiendo bien estar a lo largo de la vida”.
 
Les assistents van gaudir de diferents tallers, comunicacions i una pel·lícula documental que defineix vuit principis bàsics a tenir en compte en el suport sensorial i durant la vida tant en menors com en persones grans, amb i sense discapacitats (“Snoezelen al llarg de la vida…”).
 
Van participar ponents de renom com Joan Caminas Burgués, Doctor en Filosofia i Màster en bioètica i dret i el Dr. Ramón Novell Alsina, llicenciat en medecina i especialista en psiquiatria. Ponents internacionals del nivell de Marc Thiry, fisoterapeuta especialitzat en psicomotricitat, professor de les escoles superiors de salut a Bèlgica i fundador de Snoezelen sans frontières i Françoise Clerquin, matrona en la cura de la salut, màster en salut pública i presidenta del centre belga de formació i suport sensorial perinatal L’EcrinSage, que va parlar del Snoezelen aplicat com a suport perinatal per a futurs pares i mares. Va introduir la presència d’aquesta filosofia al voltant del suport a l’embaràs, part i puerperi, nou per a totes les persones assistents.
 
A Espanya al novembre de 2011, un grup de professionals de diferents llocs de l’estat i provinents de diferents disciplines amb una amplia experiència en diversos camps d’aplicació en la intervenció Snoezelen, es van unir per formar una associació sense afany de lucre denominada Asociación de estimulación sensorial i Snoezelen ISNA Espanya per fer difusió i promoure aquesta filosofia i millorar el projecte vital de les persones que atenien. Aquesta associació, de la que formen part algunes professionals de Villablanca, impulsa bianualment aquestes jornades per a que aquest concepte arribi a tothom.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES