Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Importància de la Integració Social en Espais Comunitaris Destacada en una Jornada de Mediació

 
Després de les exitoses jornades sobre "Mediació i Accessibilitat" que es van dur a terme l'octubre de 2022 al Museu Hidroelèctric de Capdella i al Centre d'Art la Panera de Lleida, s'ha viscut una nova edició destinada a explorar i promoure la integració social en els espais comunitaris. Aquesta iniciativa, inclosa dins del Pla d'Accessibilitat de Museus i Centres d'Arts Visuals de Catalunya, representa un pas més cap a la creació d'espais inclusius i acollidors.
 
La jornada, destacada pel seu caràcter pràctic i presencial, va abordar temes rellevants com la discapacitat i la neurodivergència. Professionals, responsables de museus i centres d'arts visuals, així com el personal d'atenció al públic i altres interessats, van poder contribuir activament a la mediació, compartint i donant a conèixer diversos projectes artístics.
 
En aquestes jornades han destacat, per al nostre Servei, dos projectes en els quals hem participat en especial interès. El primer, "#MOSMIREM (INSIDE OUT PROJECT)" del Centre d'Art Lo Pati i la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre. Aquest, va destacar la influència dels espais en la construcció de subjectivitats, promovent el diàleg entre els visitants de dos edificis propers amb aparença similar: la Unitat Polivalent del Pere Mata terres de l'Ebre i el Centre d'Art Lo Pati.
 
I en el segon, "Pot entrar la meva veu aquí?" del Centre d'Art Lo Pati, en col·laboració amb la Fundació Pere Mata de les Terres de l'Ebre i ESARDI, Escola d'Art i Disseny d'Amposta. Aquesta iniciativa, una barreja entre assaig, documental i poesia, va destacar la importància de donar veu a les diverses expressions locals i va fomentar la integració amb la participació activa d'alumnes i membres de la comunitat, on vam acompanyar en el treball creatiu a artistes de renom.
 
Aquests esdeveniments han emergit com una oportunitat enriquidora per explorar i celebrar la diversitat, subratllant la importància de la integració social en els espais comunitaris proporcionats per la cultura i les arts visuals.
 
La mediació i accessibilitat continuen essent claus per assegurar que aquests espais siguin accessibles i acollidors per a tothom.
 
La participació dels usuaris i professionals del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) ha estat crucial, contribuint activament en la creació d'espais inclusius.
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES