Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El SESMDI, de Villablanca, participa a la I JORNADA D-VIOPREV

 
VIOLÈNCIES, INFÀNCIA I DISCAPACITAT EN ENTORNS EDUCATIUS A TARRAGONA
 
Les dades actuals revelen que el col·lectiu d’infants i adolescents, està sotmès a diferents tipus de violències que sovint passen desapercebudes, en especial quan es comenten en entorns de la intimats dels menors i com el seu impacte a llarg termini es especialment evident en el cas de nens i nenes amb discapacitat.
 
El passat 10 de març es va organitzar la I Jornada D-VIOPREV en format híbrid a la sala de juntes del Campus Catalunya de la URV. Des del Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual (SESMDI) de Villablanca, van participar la Manoli Soriano i la Elisa Abellán, psicòloga i treballador social respectivament.
 
Prèviament, havien estat convidades en representació del col·lectiu en dos tallers presencials de co-creació conjuntament amb altres professionals de tots els àmbits on es relacionen els menors, com a: directors d’escoles d’educació especial, professionals del sector social, associacions de familiars, jurídic…
 
L’objectiu de la jornada era proporcionar l’oportunitat de compartir, visibilitzar i debatre els resultats de la recerca titulada “Promoció de la digitalització per afavorir la prevenció, la detecció i la protecció de les violències en la infància i adolescència en l’àmbit local de Tarragona”, finançada pel Conveni de Col·laboració entre la Diputació de Tarragona i la URV 2020-2023.
 
La jornada es va organitzar en dues parts diferenciades: una primera de conferències i una segona de presentació de resultats. L’objectiu era posar en valor la manera de fer dels i les professionals que atenen a aquestes persones i a les seves famílies per tal de buscar solucions conjuntes a les necessitats emergents. Va ser un espai de trobada que va comptar a més a més amb alumnat de la URV i professorat.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES