Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Taller d’Infermeria per a la sensibilització i prevenció de la violència de gènere en l’adolescència


Isaac Herrera Ramos, DUI de la Unitat de Crisi d’Adolescents de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) presentarà el “Taller d’Infermeria per a la sensibilització i prevenció de la violència de gènere en l’adolescència” dins el Programa de Formació Multiprofessional que porten a terme els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut Mental que realitzen la seva formació amb nosaltres.

Els adolescents són un col·lectiu de risc ja que amb freqüència normalitzen comportaments violents i agressius, justificant-los com a propis i assumint-los en el marc d’una relació sana.

Els objectius del taller seran:
  • Definir els patrons culturals i socials que sostenen la desigualtat de gènere.
  • Identificar les relacions de poder i de control com a formes de violència de gènere. Senyals d’alerta. Eliminar els mites respecte a les relacions d’amor.
  • Analitzar les situacions de violència que es produeixen en les parelles d’adolescents.
  • Proporcionar estratègies i eines per a la detecció, prevenció, sensibilització i abordatge de la violència de gènere en l’adolescència.
 
La realització de tallers per a la sensibilització i prevenció de la violència de gènere ha demostrat ser una eina útil en la pràctica clínica i permet als adolescents familiaritzar-se amb conceptes i idees com la prevenció, els rols estereotipats, el sexisme, la desigualtat o el desenvolupament d’un pensament crític.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES