Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Serveis de Rehabilitació Comunitària

 
Seguint les línies estratègiques 2017-2020 del Pla Director de Salut Mental i Addiccions, els Serveis de Rehabilitació Comunitària (SRC) de l’ Hospital Universitari Institut Pere Mata hem passat a formar ser un servei integrat en l’atenció transversal que s’ofereix a les persones ateses al Programa d’Atenció Especifica al Trastorn Psicòtic Incipient, PAE-TPI.
 
Tenint com a punt de partida la presentació d’aquest programa en el territori realitzada febrer del 2019, els SRC varem iniciar el disseny i desenvolupament d’un programa d’atenció específic per aquesta població i que culmina amb la seva implementació el darrer trimestre d’aquest any.
 
S’ha realitzat un treball col·laboratiu entre els equips de PAE-TPI i els diferents SRC per complementar una intervenció des de la rehabilitació comunitària, enfocada a la recuperació funcional de les persones usuàries i afavorir que puguin desenvolupar el seu projecte de vida. La intervenció estructurada en diferents nivells, s’orienta a la millora dels processos cognitius, les habilitats socials i un espai d’orientació ocupacional i comunitària. Abans de la implementació del programa, els SRC hem fet la presentació del mateix a cada equip PI de referència.
 
A la XI Jornada dels PAE TPI “Un projecte que mira al futur” que s’ha celebrat aquest 3 de desembre a Badalona, hem compartit l’experiència del desplegament del programa a Catalunya: Paral·lelament hem pogut compartir experiències d’altres territoris en relació a la intervenció en l’àmbit de la rehabilitació des del SRC i hem pogut constatar que la proposta de model de la nostra organització és molt innovadora.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES