Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Un estudi internacional identifica centenars de gens associats als comportaments de risc en humans

Un grup internacional de científics, on participa Gerard Muntané – investigador de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata –, han identificat 124 variants genètiques associades amb la voluntat d'una persona d'assumir riscos, segons s’ha informat en un estudi publicat avui, 14 de gener, a Nature Genetics.
 
Els científics destaquen que cap variant en si mateixa afecta significativament la tolerància o la inclinació al risc d'una persona en particular per prendre decisions de risc, i els factors no genètics són més importants per a la tolerància al risc que els factors genètics. Tanmateix, totes juntes, les variants genètiques identificades en l'estudi posen de manifest alguns dels mecanismes biològics que influeixen en la voluntat d’assumir riscos.
 
L'estudi conclou que les variants genètiques que estan associades amb la tolerància global del risc tendeixen a associar-se amb més excés de velocitat, consum d'alcohol, tabac i cànnabis i amb inversions més arriscades i comportaments sexuals. També s'han descobert influències genètiques compartides entre la tolerància general al risc i diversos trets de la personalitat i trets neuropsiquiàtrics – incloent TDAH, trastorn bipolar i l'esquizofrènia.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES