Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Programa Guttman NeuroPersonalTrainer® a la Residència Sociosanitària Monterols

A la Residència Sociosanitària Monterols s’ha començat a implantar el programa Guttman NeuroPersonalTrainer® (GNPT) per fer rehabilitació de pacients amb Dany Cerebral Adquirit i amb demències. Aquest programa és una eina per a la rehabilitació neuropsicològica i l’estimulació cognitiva patentat i certificat com a Producte sanitari Classe I per la AEMPS (Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios).
 
Les persones que han patit un DCA (ictus, traumatisme cranioencefàlic, tumor cerebral, etc.), freqüentment presenten alteracions cognitives, conductuals i emocionals que dificulten la seva capacitat per a realitzar activitats de la vida quotidiana com anar a comprar, recordar el nom de la gent, planificar una ruta, cuinar, etc.
 
De la mateixa manera, les persones que pateixen una demència presenten una pèrdua de memòria acompanyada d’altres símptomes cognitius (alteracions del llenguatge, del reconeixement de persones i objectes, problemes de planificació i organització, etc.) que repercuteixen negativament en la vida personal, familiar, social i laboral de la persona afectada.
 
El GNPT permet realitzar plans terapèutics personalitzats per a cada pacient en funció de la seva capacitat cognitiva inicial. El psicòleg pot fer el seguiment de les sessions que va fent el pacient i pot anar variant el pla en funció de la seva evolució. Al acabar s’obté el perfil del pacient i la seva evolució al llarg del tractament.
 
El tractament de rehabilitació que es fa amb el GNPT ha demostrat millorar el rendiment cognitiu i la seva funcionalitat en activitats de la vida diària tant en DCA com en demències. En el cas de les demències, oferint també la possibilitat d’alentir l’evolució dels símptomes.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES