Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La intervenció en primària i comunitària de la infermeria especialitzada en Salut Mental


Després de dur a terme la tercera edició del projecte Agents de Salut en format virtual, els i les joves participants van es van poder trobar presencialment, el 18 de maig a l’Ateneu Juvenil de Cambrils entre les 17 i les 19:30h, per intercanviar experiències. En aquesta jornada hi va assistir Joana Abella, infermera del CAP, que lidera el projecte i el servei "Punt de Salut". A més, la sessió va tenir com a convidat especial Pere Mateo, Infermer Expert en Salut Mental del Centre de Salut Mental (CSM) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus i que forma part del programa de Salut Mental al Servei d’Atenció Primaria de Cambrils, per tractar el tema més votat per les persones participants: la salut mental. A la trobada s’hi van convocar Agents de Salut de les tres edicions, per tal de fer un retrobament, compartir vivències, dubtes i preguntes, tenint en compte les mesures de seguretat que estableix el PROCICAT.

Els àmbits, que s’han anat ampliant al llarg de les edicions i a petició dels mateixos Agents de Salut, són els següents: sexualitat, afectivitat i gènere, la violència de gènere i les violències sexuals, ús i abús de les pantalles i XXSS, prevenció de consum de tòxics, salut mental, assetjament entre iguals i primers auxilis.

El projecte Agents de Salut és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils que forma part de l’àmbit de salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 prorrogat aquest 2021
 
La figura de l’Agent de Salut és formar joves en matèries claus de l’àmbit de la salut, perquè es puguin convertir en referents en el seu grup d’iguals. D’aquesta manera, es facilita l’accés dels joves tant a material necessari (preservatius), com facilitadors d’informació clau (cursos, xerrades, tallers) com a la derivació a professionals de l’àmbit de la salut, si s’escau.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES