Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Els comerços de Reus col·laboren amb el projecte “Parelles Artístiques”

 
Per segon any consecutiu la Unió de Botiguers de Reus col·labora amb el projecte “Parelles Artístiques: experiències creatives per la salut mental”, convertint els aparadors de les seves botigues en l’espai per difondre les obres que conformen el projecte.
 
Del 12 al 17 de novembre, les botigues Dins; Centpeus, calçat infantil; Cistelleria Carbonell; Rosa Lucas; Òptica Salas; Palau Català; Tomàs Barberà; Maionnaud; Júlia perfumeries; Tafetà i Guau exposaran una obra creada en el marc del projecte Parelles Artístiques entre una persona artista professional i una altra d’amateur vinculada al Servei de Rehabilitació Comunitària de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
En aquesta edició han participat en el projecte les i els artistes professionals Nuri Mariné, Beatrice Bizot, Isabel Granollers, Cristina Ferré, Ramón Cornadó, Sandra Ovejas, Marie France Veyrat, Gemma Molero i Marina Durany.
 
El projecte “Parelles artístiques” va néixer en 2006 de la ma de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona. L’Hospital Universitari Institut Pere Mata s’hi va sumar en 2013, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per un problema de salut mental a través de l’expressió artística.
 
Les obres resultants del treball creatiu conformen una exposició itinerant i estan a la venda. Els beneficis serveixen per donar continuïtat al projecte, que no fa més que créixer arreu del país. Les obres creades en aquesta edició del “Parelles artístiques” s’han pogut veure ja al Centre de Lectura de Reus, a la Sala Àgora de Cambrils, a l’Hospital de Manresa, a Cal Barantxó de Castellvell del Camp, i a la Sala Sant Roc de Valls.
 
Els beneficis que s’emporten tant artistes professionals com amateurs és l’experiència viscuda de la pròpia participació, en què es valora especialment el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles artístiques.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES