Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Nova llitera neurològica a rehabilitació del Centre Sociosanitari Monterols

Recentment s’ha aquirit pel Servei de Rehabilitació (Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional) del CSS Monterols de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata una llitera neurològica; la finalitat és millorar la qualitat del tractament i buscar cobrir les necessitats dels nostres usuaris.
 
Tot i que el perfil d’usuari que es pot beneficiar d’aquesta nova incorporació és principalment el neurològic, també resulta d’essencial utilitat en casos amb dificultats en el control del moviment i lesions que limitin aquest, com podria ser una persona amb una amputació d’extremitats inferiors.
 
L’entrada d’una llitera amb aquestes característiques ens facilita començar de manera precoç a reeducar la mobilitat al llit gràcies a la seva amplada especial (el doble que una estàndard) el que permet una menor exigència postural i motriu que un llit, al tenir també una major duresa i proporcionar una superfície més estable al pacient. Igualment això ens permet el control del tronc en sedestació i l’increment de l’efectivitat del tractament, ja que facilita que el professional es pugui col•locar al darrere del pacient per tal de poder guiar els moviments i corregir la postura, donant major estabilitat i seguretat a l’usuari.
 
Una altra de les característiques d’aquesta llitera és que admet una major regulació d’alçades, fet que facilita la reeducació de les transferències i de la bipedestació.
Aquesta incorporació està en la línia de continuar amb les millores que s’estan duent a terme al Servei de Rehabilitació per adaptar-nos a les necessitats actuals degudes a l’increment de la complexitat i pluripatologia dels usuaris del nostre centre.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES