Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

150 inscrits en la primera activitat de divulgació científica sobre Bipogent

L'aforament de l'activitat de divulgació científica sobre el trastorn bipolar Bipogent està completa.150 persones s’han inscrit en la primera jornada de divulgació científica oberta a tothom organitzada per l’Hospital Universitari (HU) Institut Pere Mata el proper divendres 8 de juny per donar a conèixer el projecte de recerca sobre el trastorn bipolar Bipogent, que està fent el centre reusenc amb FIDMAG i l’Hospital Clínic.
 
La jornada començarà a les 18.30 hores al Pavelló dels Distingits, on les persones participants podran conèixer com investiga el cervell l'HU Institut Pere Mata des de la genètica, la neuroimatge i l'avaluació neuropsicològica.
 
L’objectiu de la iniciativa és conscienciar sobre la importància de la col·laboració de persones voluntàries en la recerca, i molt especialment en la investigació relacionada amb una de les parts més desconegudes de cos humà (el cervell) i amb una de les branques de la salut més estigmatitzades, la recerca en salut mental.
 
També hi haurà tallers per als més petits, visites guiades al Pavelló dels Distingits, un espai d’exposició i venda dels productes artesans elaborats pels usuaris del servei de teràpia ocupacional de la Fundació Pere Mata.
 
Bipogent és un projecte de recerca pioner perquè estudia per primer cop la influència del gen DDR1 en aquesta malaltia; inclou proves de neuroimatge i d’avaluació neuropsicològica molt completes, i es basa en una mostra molt gran de 600 voluntaris (300 persones amb trastorn bipolar i 300 persones sanes), aspecte poc freqüent en estudis d’aquestes característiques.
 
El projecte està finançat per l'Instituto de Salud Carlos III (Gobierno de España) i per la fundació Brain and Behaviour Research Foundation dels EEUU, i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) per a la campanya de micro mecenatge, que ha de cobrir el 40 per cent del cost de l’estudi que permeti la seva finalització.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES