Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Centre de Dia de Tarragona participa en el projecte de l'hort comunitari

La participació al projecte de l’hort comunitari creat en un inici per “Fundació i treball” i on actualment ens hem adherit els usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària de Tarragona de l’HU Institut Pere Mata pretén proporcionar un espai on es torni a adquirir un rol vinculat a la productivitat y afavoreix el sentiment d’utilitat i eficàcia, francament minvat en molts dels casos per l’evolució de la malaltia i la finalització primerenca de la vida laboral.

Aquesta espai possibilita la pertinença a un grup amb persones molt diverses i no només vinculades a la xarxa de salut mental (persones que formen part del menjador social, veïns del barri…) i treballar amb un objectiu comú. Els permet ser part d’un col·lectiu, ser responsables de la cura de les plantes i de l’espai i ajudar a persones que ho necessiten amb els aliments que s’obtinguin (ja que aniran destinats al menjador social).

L’hort es una porta a l’interacció amb la comunitat i una oportunitat també de reduir l’estigma i eliminar falsos mites que trobem tant arrelats a la nostra societat en vers a la malaltia mental.

La realització d’una activitat significativa promou el benestar i la milloria anímica de persones que presenten franques dificultats en viure experiències de plaer i es per això que volem donar l’oportunitat de que aquells usuaris que al passat havien mostrat motivació per la jardineria i havien participat de tasques similars, puguin reviure aquesta experiència i potser tornar a fer-ho en altres contextos.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES