Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Formació a l’HU Institut Pere Mata sobre trastorns de conducta greus en persones grans

 

Actualment els centres residencials per a persones grans atenen un nombre cada cop més elevat d’usuaris amb trastorns i alteracions conductuals que poden derivar en situacions de determinada complexitat per a les persones que hi treballen.

Els Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de Tarragona va passar un qüestionari als centres residencials per a persones grans de les comarques de Tarragona. Aquest, va donar com a resultat que les persones amb alteracions conductuals que resideixen als centres suposen entre el 30 i el 40% del conjunt total dels residents.

Per aquest motiu, es va proposar des dels Serveis Territorials que professionals del Hospital Universitari Institut Pere Mata portessin a terme formació sobre trastorns de conducta greus en persones grans amb malalties neurodegeneratives i/o malalties mentals. La formació està adreçada als professionals d’aquests centres per tal  de  dotar-los d’eines per a gestionar eficaçment les diferents situacions,  incrementant la seva qualitat professional i personal  i millorant així la qualitat de l’atenció assistencial.

Durant el primer semestre de l’any s’han dut a terme quatre edicions del curs a diferents poblacions del territori: una a Reus, una a El Vendrell i dos a Tarragona. Els professionals de l' Hospital Universitari Institut Pere Mata que hi han participat com a docents en la formació des de les diferents disciplines han estat per part d’infermeria: Sra. Isabel Bedmar, Sra. Encarnación Guerra, Sra. Ana Malheiro, Sra. Dalia Raquel Mendes, Sra. Josefina Palencia. Sra, Silvia Bravo, Psicòloga Clínica, Sra. Lorena Moreno, Neuropsicòloga; Dra. Imma Grau, Psiquiatre; Dr. Marcel Rosich Neuròleg.

 @GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES