Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Primera jornada dels equips guia de Catalunya

 
El passat 28 de juny es va realitzar al Palau Macaya la Jornada de Treball dels Equips GUIA de Catalunya.
 
Va inaugurar la Jornada el Dr. Joan Vegué, director del Pla de Salut Mental i Addiccions, la Sra. Aina Plaza, directora general de Planificació en Salut i la Sra. Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental.
 
En el decurs de la Jornada es van abordar diferents aspectes, com el de la Governança, les dificultats en la vinculació, la problemàtica en  habitatge que condiciona tant l’evolució com les possibilitats d’alta, les dificultats establir un treball interdepartamental i que la responsabilitat única de la intervenció sigui considerada prioritàriament de salut mental  línies de futur, etc.
 
En la Taula que portava per nom Experiències de desplegament i situació a territori,  els diferents Equips Guia (EG)  van posar en comú aspectes com  nombre actual de casos en el que estan intervenint, diagnòstics amb major incidència, les diferents estratègies de desplegament en cada territori i el funcionament de les Comissions Tècniques Operatives (CTO) i les Comissions Estratègiques Operatives (CET). Des de l’EG de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, Teresa Arrufat (psicòloga de l’equip),  va explicar que actualment estan intervenint en 11 usuaris, la majoria en la franja d’edat d'entre 12 a 20 anys, derivats fonamentalment des dels serveis de salut mental, però també des d’Ensenyament, amb diagnòstic de Trastorn generalitzat del desenvolupament, Trastorn de conducta, Trastorn límit de personalitat i trastorn depressiu, la meitat dels quals amb consum concomitant de cànnabis i amb un funcionament familiar de caire monoparental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES