Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Gestió de les emocions en temps de pandèmia

 
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha organitzat la III Setmana de la Salut de les Dones, focalitzada en la sexualitat i la salut emocional. Antonia Quintana, psicòloga clínica del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) de Valls, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, ha realitzat el dijous 27 de maig una ponència en referència a la Gestió de les emocions en època de pandèmia.
 
Us presentem el resum d'aquesta ponència:
 
Aprendre de la crisis que estem vivint i fer front a les situacions no ha estat fàcil, però ho hem fet. L’adversitat existeix i apareix quan menys ho esperem. Acceptar aquesta idea i preparar-nos per afrontar-la de la millor manera possible és fonamental per al nostre equilibri i la nostra salut.
 
Les emocions que sentim, no són bones ni dolentes, però totes les emocions són necessàries, no es poden evitar, però sempre podem escollir que fer amb elles. Es fonamental aprendre a identificar-les i gestionar-les. Igual que els pensaments, sobretot els negatius, per analitzar-los i fixar‐nos si estem sent realistes, per intentar buscar arguments objectius que contradiguin la visió negativa del moment.
 
Sovint, entre (pensaments, emoció i acció), el que resulta més modificable de manera directa per nosaltres és l’acció, és a dir, el què fem. Canviar alguns dels nostres patrons de comportament a través de l’acció, acabarà per beneficiar‐nos globalment. Algunes pautes ens han ajudat i ens ajudaran al llarg del procés, tot i que també són vàlides per qualsevol moment de la vida.
 
La resiliència és la capacitat que tenim per afrontar l'adversitat i sortir enfortits d'aquesta experiència. Ser resilient no significa ser sempre fort, valent, sens dubte, no equivocar-se o no sentir dolor. Al contrari. A la resiliència hi ha pors, dubtes, malestar, inseguretats i incertesa, però la persona resilient accepta les seves emocions, les seves inseguretats, afronta, busca solucions, alternatives, crea noves fórmules, reflexiona, busca sentit i aprenentatge en aquesta adversitat, enforteix les seves capacitats ... i, com a resultat de tot això, una persona pot resistir i afrontar situacions traumàtiques i tornar a la normalitat. Fins i tot amb la possibilitat de sortir-ne enfortit.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES