Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Ecologisme i Medi Ambient

Projecte comunitari de Teràpia Ocupacional a l’Hospital de Dia d’Adults de Tarragona

 
Des de l’equip de Teràpia Ocupacional de l’Hospital de dia d’Adults de Tarragona, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, ens agradaria compartir amb vosaltres el nostre nou projecte: “Ecologisme i Medi Ambient”, que portem a terme conjuntament amb l'ONG Ecologistes en Acció. La intenció d’aquesta entitat és promoure una millor consciència del medi ambient, adquirint els coneixements necessaris per resoldre problemes ambientals i realitzar accions al respecte.
 
L’objectiu principal es promoure la inclusió social de les persones a través de experiències de desenvolupament ocupacional en un entorn comunitari. També es promou la utilització de recursos comunitaris estructurats com un instrument normalitzador i facilitador de la integració social.
 
Alguns dels objectiu específics són garantir el coneixement i la utilització per part de la persona dels recursos relacionats amb un oci saludable i ocupar de forma constructiva el seu temps lliure, així com posar en pràctica les habilitats socials treballades.
 
Treballar l’eradicació de l’estigma associat als problemes de salut mental és també un dels reptes que ens plantegem amb aquest projecte; alhora que fomentem un hospital de dia respectuós amb el medi ambient mitjançant la promoció i la potenciació de comportaments sostenibles.
 
El passat divendres 26 de Març, vam realitzar la primera sortida comunitària en què vam visitar la Seu d’Ecologistes en Acció de Torredembarra. Víctor Álvarez (coordinador de l’entitat) ens va presentar l’exposició “Què són els microplàstics?”, realitzant posteriorment una activitat didàctica a la platja on hem pres consciència de la realitat d’aquesta problemàtica en les nostres costes i ecosistemes naturals.
 
Alguns dels aspectes que vam treballar en aquesta sortida van ser l’ús del transport públic, relacions socials en grup, motivació per a participar en activitats significatives, habilitats motores, entre d’altres, tenint en compte en tot moment les mesures de seguretat i d’higiene recomanades per prevenir la Covid-19.
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES