Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'únic clúster de salut mental del món és català i de color daurat

 
El Clúster de Salut Mental Catalunya (CSMC) obté el certificat Gold Label, el màxim reconeixement d'excel·lència. L'Hospital Universitari Institut Pere Mata  presideix aquest Clúster a través de Francesc Xavier Arrufat, director gerent de l'Institut Pere Mata.
 
Amb aquesta distinció, la més prestigiosa que pot rebre un clúster, s’avala la proposta pionera de l’organització: un model de clúster més social, que aposta per la millora de la competitivitat del sector integrant a les persones usuàries en l’activitat d’innovació.
 
El CSMC fa un pas endavant en el seu posicionament internacional aconseguint el certificat d’excel·lència Gold Label, tant per la seva naturalesa única, com per la seva gestió.
 
Per a Marta Sánchez Bret, directora del CSMC, “l’etiqueta Gold contribueix al reconeixement general i a la visibilitat de l’organització, però també, demostra que el model social que proposem comença a arrelar en la cultura empresarial. La gran diferència es troba en incorporar a la persona usuària en la cadena d’innovació i integrar-la com un agent més del nostre ecosistema. Per tant, la nostra activitat econòmica no s’adreça només a empreses, sinó també, a les usuàries i aconseguir el millor suport biopsicosocial durant tot el cicle de vida”.
 
En el cas del CSMC, la distinció també és un reconeixement per representar un sector que abans no estava en el mapa dels clústers i tampoc es reconeixia com a mercat a Europa. “Som el primer i únic clúster del sector de la salut mental, les neurociències i l’envelliment, i tot i que ha estat una gran oportunitat, també ha representat un repte. En especial, per la necessitat de construir ponts entre un ecosistema de salut públic i el privat que no sempre han anat de la mà”, afegeix Sánchez Bret.
 
El certificat Gold Label
 
Aquesta acreditació, que demostra la bona gestió d’aquestes organitzacions, la concedeix l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), una associació amb seu a Berlin que agrupa més de dos-cents experts en clústers i que va néixer fruit de l’European Cluster Excellence Initiative (ECEI), iniciativa promoguda el 2009 per la Comissió Europea.
 
Per rebre aquest certificat, al qual s’hi ha accedit amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement, s’han analitzat 30 indicadors relacionats amb el finançament, la governança, l’estratègia, la composició (que a l’organització hi hagi presència de multinacionals, pimes, startups, universitats o centres tecnològics) o la qualificació de l’equip que el gestiona.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES