Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Formació de bioètica per als residents MIR, PIR i IIR de salut mental a l'HU Institut Pere Mata


Dins el Programa de Formació Multiprofessional que organitza la Unitat Docent (UD) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut Mental realitzen formació continuada en Bioètica.

Per això, els membres de Comitè de Bioètica Assistencial (CBA) col·laboren com a docents en els tallers organitzats de forma trimestral a la UD. Aquest comitè té com a objectiu promoure la perspectiva ètica en tots els àmbits de la tasca d'atenció a les persones i alhora donar resposta a la necessitat dels professionals de tenir un fòrum de referència per a la consulta i el debat en relació als dubtes i conflictes ètics.

Dijous passat Elisa Abellán, treballadora social de Servei Ambulatori Especialitzat en Salut Mental per a persones amb discapacitat intel·lectual (SESM-DI), va presentar un cas clínic que havia sigut atès al servei i analitzat per el CBA. Dins de la metodologia de treball utilitzada, el cas va ser enviat als participants la setmana prèvia juntament amb un grup de preguntes que tenien com a objectiu fomentar la reflexió individual.

Durant el taller es va analitzar el cas garantint els principis ètics de la persona usuària, la família i els professionals, fomentant l'intercanvi d'opinions entre els participants.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES