Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

XX Congreso Nacional de Psiquiatria

El XX Congreso Nacional de Psiquiatria es va celebrar a Barcelona del 16 al 18 de novembre. Es reuneixen professionals nacionals i internacionals de l'àmbit de la psiquiatria.

L’Hospital Universitari Institut Pere Mata ha participat activament en aquest congrés amb diferents ponències i pòsters.

Dins del programa del CIBERSAM (format per 23 grups d’investigació clínica, preclínica i translacional pertanyent a 8 comunitats autònomes), la Dra Yolanda Alonso ha presidit la taula de trastorn bipolar, on cada un dels grups que formen part d’aquest programa van presentar resultats dels treballs que desenvolupen.

La Dra. Lourdes Martorell, ha presentat un estudi d’investigació de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata en col·laboració amb la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Sant Joan de Déu: l’eficàcia del tractament antipsicòtic combinat amb raloxifè, un modulador dels receptors d’estrògens en cervell, s’ha demostrat que depèn de la genètica.

La Dra. Cristina Sáez ha presentat una ponència “El perfil metabólico importa” dintre el Simposium A la Vanguardia del tratamiento del trastorno bipolar. En la que s’ha abordat l’elevada incidència de síndrome metabòlica i patologia cardiovascular en els pacients amb trastorn bipolar i la necessitat de realitzar una millor prevenció, detecció i control de la mateixa.

La Dra. Claudia Andrés, resident de psiquiatria de primer any, ha presentat el pòster “Relación entre el consumo de cànnabis y tratamiento con antipsicóticos en psicosis de inicio reciente. Resultados preliminares”, realitzat de forma conjunta per  la Unitat d’Aguts i el Grup de Psicosi Incipient.

La Dra. Yolanda Alonso també va presentar el pòster ¿Existe una disfunción mitocondrial en los trastornos del espectro autista y la discapacidad intelectual? realitzat conjuntament amb altres membres del Grup de genètica i ambient en les psicosis.

Podeu consultar tota la informació del Congrés a la pàgina web http://www.cnpbarcelona2017.org@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES