Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Projecte d’Intervenció de l’alumne de pràctiques del Grau de Treball Social de la URV. Curs 2018-19

 
Al maig 2019, l’alumne de pràctiques del Grau de Treball Social (TS) de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Gema Lluch, finalitza les seves pràctiques del curs 2018-2019, realitzades al Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) Reus, amb la TS Maria Foguet, i a la Unitat de Referència de Psiquiatria Infantil (URPI) amb la TS Eva Medina com a tutores.
 
Com a despedida de la URPI, ens ha presentat el Projecte d'Intervenció que ha elaborat dins de la Memòria de Pràctiques de la URV, amb el títol de "Diferent-Ment".
 
Es tracta d’un projecte destinat a la població de l'àmbit educatiu, en concret a l'alumnat en edat escolar (ed. Primària) i llurs famílies. Aquest projecte neix a partir de la detecció dins de l'àrea de treball social de la URPI, d'una realitat existent a on gran part dels usuaris ingressats a la Unitat, han verbalitzat haver-se sentit discriminats i estigmatitzats per part de companys de l'escola. Està clar que l'escola és una eina sociabilitzadora i educativa per a l'infant, però la família és (o hauria de ser) la seva "gran escola".

Com a objectiu principal aquest projecte té:

- fomentar la visibilitat de la salut mental en la infància entre els alumnes de les escoles i les seves famílies.

- promoure el coneixement de la salut mental per acabar amb l'estigma i discriminació escolar.
Tot l’equip de la URPI, li desitgem un bon camí en el camp del treball social.

 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES