Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Sessió docència: Trastorns de la Conducta Alimentària

 
Dins el Programa de Formació Multiprofessional que duen a terme els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut Mental de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), s’han presentat durant els mesos de febrer i març tres sessions centrades en l’abordatge multidisciplinari dels Trastorns de la Conducta Alimentària.
 
Aquestes sessions es van efectuar de forma telemàtica, participant els diferents membres de l’equip de la Unitat de Referència dels Trastorns de la Conducta Alimentària (URTA) del nostre hospital.
 
Joan Franch, psiquiatre i coordinador de la Unitat, ha posat èmfasi en l’etiopatogènia multifactorial del trastorn i en les conseqüències nutricionals, biològiques, psicològiques i socials que suposa per als infants, adolescents i joves que el pateixen. També va assenyalar les dificultats de la diagnosi i tractament incidint en la necessitat d’un abordatge multidisciplinari.
 
Amaya García i Mar Vidal, psicòlogues del servei, van presentar el model d’intervenció psicològica que es desenvolupa fonamentalment a tres nivells: individual des d’un model cognitiu conductual, grupal on es treballen aspectes psicoeducatius, autoestima, habilitats socials, alteracions de la imatge corporal, relaxació i familiar, que té com a objectiu dotar les famílies d’estratègies per ajudar i donar suport a les persones usuàries.
 
Des de la part d’Infermeria, Noemí Prieto va presentar el pla de cures individualitzat que es desenvolupa per a cada persona usuària i que inclou una valoració inicial i planificació de cures, així com un seguiment de la seva execució i reavaluació contínua.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES