Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

V Jornada d'intervenció comunitària en salut mental

 
El passat dijous 16 de novembre el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Tarragona va presentar un pòster a la V  Jornada d'intervenció comunitària en Salut Mental de la mà de la terapeuta ocupacional Kimberly Ramón Costa (professional del SRC Tarragona, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata). Va ser al Centre Cívic de Lleida i va comptar amb nombrosos professionals que feien xerrades molt interessants on es tractaven temes com: Les autolesions i el risc de suïcidi a l'adolescència del Hospital Sant Joan de Déu; L'abordatge del Trastorn de Conducta Alimentària (TCA) adult de l'Hospital Sant Pau i del Diàleg Obert.
 
Nosaltres volíem donar a conèixer el PROGRAMA DE JOVES que es desenvolupa al centre i que inclou persones de 16 a 25 anys amb diagnòstic de PCC i derivats pels Serveis de L'Hospital Universitari Institut Pere Mata: Centres de Salut Mental Infantils i Juvenils (CSMIJ), Centres de Salut Mental d'Adults (CSMA), Hospitals de Dia Infantils i Juvenils (HDIJ), Hospitals de Dia d'Adults (HD) i la Unitat de Rehabilitació Hospitalària (URH).
 
Aquest programa, té una duració de 6 hores i es fa dues tardes a la setmana i un dia al matí. La nostra intervenció, consisteix en: el treball de les Activitats Bàsiques e Instrumentals de la Vida Diària, els Hàbits i les rutines, la Orientació Vocacional i les Habilitats Socials. Així com la Psicoeducació amb la Guia Pensa i l'Esport al Pavelló del Serrallo. Per altra banda, comptem amb la realització d'un Grup de Famílies que es fa de manera presencial i en línia.
 
Va ser una trobada molt enriquidora amb els SRC de Lleida, Tàrrega, La Seu, Mollerusa, Tremp i Balaguer on vam poder intercanviar múltiples coneixements sobre el treball diari amb persones amb malaltia mental i de la varietat de programes que duem a terme.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES