Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El Servei de Rehabilitació Comunitària El Vendrell participa de la trobada "Apropa Cultura"

Aquest dijous 21 de març, des del Servei de Rehabilitació Comunitària El Vendrell (Hospital Universitari Institut Pere Mata) vam assistir a la trobada d'Apropa Cultura a la que ens han convidat la Regidoria de Cultura i Festes del Ajuntament de la localitat.
 
Hem estat participant de la jornada amb 11 entitats associatives i culturals de El Vendrell: Serveis socials, Creu Roja, Associació contra el Càncer, Món Tocat, Fundació Santa Teresa, etc.
 
En la trobada han exposat diferents persones encarregades de recursos culturals: Gemma Carbó, directora del Museu de la vida rural de la Conca de Barberà, ha fet la introducció a la trobada exposant la importància de la cultura a la vida de les persones i en els processos de recuperació i salut, fent referència a la carta dels drets humans i als estudis realitzats per Nacions Unides on es recull que la cultura és un dret i deure d'accés a tota la població.
 
La cultura ens permet:
- Conèixer-nos a nosaltres mateixos
- Empatitzar amb la situació d’altres
- Millorar l'autoestima
- Fomentar la nostra creativitat
- Integrar
- Permet exercir com ciutadà
 
Les responsables del programa Apropa Cultura han explicat el funcionament i objectiu del recurs i han insistit en la importància que fem ús del mateix.
 
CaixaForum ha explicat les seves propostes adherides al programa d'Apropa Cultura.
 
Un usuari i una responsable de l'Associació Santa Teresa de la localitat han explicat i compartit la seva experiència com a usuaris d'aquest recurs.
 
Per finalitzar, la gestora cultural de El Vendrell ens ha convidat a participar d'una taula de treball per proposar i contribuir en la preparació dels actes i l'organització de la Capital de la Cultura Catalana que el 2020 serà a El Vendrell, perquè sigui inclusiva i reconegui a tots els col·lectius des del principi.
 
Ha estat una jornada participativa on els usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària El Vendrell han pogut compartir les seves experiències com usuaris del recurs Apropa Cultura i considerats com a principals protagonistes per contribuir amb idees en el projecte de la Capital de Cultura Catalana.
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES