Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El SRC del Vendrell participa en el programa de ràdio La Calaixera, parlant sobre TOC

L’Associació Món Tocat disposa d’una secció quinzenal al programa “La Calaixera” de Ràdio El Vendrell, on es tracta, des de diferents perspectives, el Trastorn Obsessiu-Compulsiu. Fins ara havien passat per aquest programa molts testimonis afectats de TOC, per tal de compartir la seva experiència i amb la finalitat d’apropar aquesta problemàtica a la població. Per celebrar l’any des que es va iniciar aquest projecte, van voler convidar un professional per tal d’englobar tot el que fins ara s’havia abordat. El passat 18 de novembre a les 10.00 es va emetre en directe aquesta intervenció a Ràdio-Televisió El Vendrell, hi van participar la psicòloga resident de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata Clàudia Morelló, des del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) del Vendrell (Grup Pere Mata) i Montse Navarro, presidenta de l’associació Món Tocat.
 
Món Tocat és una associació del Baix Penedès ubicada a la població del Vendrell, creada per una familiar i conformada per afectats de TOC. El seu objectiu és donar a conèixer el Trastorn Obsessiu-Compulsiu i lluitar per ampliar els recursos de salut mental per al tractament i intervenció d’aquesta afectació.
 
L’entrevista es va desenvolupar de forma dinàmica, incloent-hi algunes de les experiències dels testimonis que hi havien participat i repassant les temàtiques abordades fins al moment. Per començar la Montse Navarro va presentar la secció i va fer un recull de les anteriors converses, per tal de donar pas a Clàudia Morelló, qui va definir el Trastorn Obsessiu-Compulsiu, els símptomes principals, el tractament i el grau d’afectació al nostre territori. En la segona part de l’entrevista es va donar pas a les preguntes més específiques, que van versar sobre noves perspectives de tractament, emfatitzant la diferència entre la curació i la recuperació, la simptomatologia en la infància i la falta de recursos per a l’abordatge d’aquesta problemàtica.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES