Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Rotació específica a la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària

 
 
  • Resident d'Infermeria en Salut Mental de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM) realitza la seva rotació específica a la Unitat de Referència de Trastorns de la Conducta Alimentària
     
Marta Cruzado, resident d'Infermeria en Salut Mental (IIR), està cursant la seva rotació específica a la “Unitat de Referència dels Trastorns de la Conducta Alimentària” (URTA).
 
Aquesta unitat ofereix un tractament ambulatori intensiu i estructurat, de durada determinada, als pacients que presenten un problema alimentari. Els usuaris/es són derivats des dels dispositius comunitaris (centre de salut mental d'adults, centre de salut mental infantojuvenil o el programa de suport a la primària), i tindran seguiment simultani als seus centres de referència en cas que hi hagi comorbiditats psiquiàtriques rellevants.
 
La Unitat disposa d'un Hospital de Dia específic per a Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA), que ofereix un tractament ambulatori, dins d'un ambient estable, més intensiu i estructurat, on s'apliquen programes de control i normalització biològica, recuperació ponderal i monitorització de la dieta, així com programes estructurats d’intervenció psicoterapèutica.
 
La resident valora aquesta experiència com a “molt positiva i enriquidora” ja que li ofereix la possibilitat d'ampliar la seva formació en una patologia amb alta prevalença i on el servei d’infermeria hi té un paper fonamental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES