Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Institut Pere Mata demostra bons resultats d’una teràpia en adolescents amb inestabilitat emocional

 
Professionals de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata,  del CIBER de Salut Mental (CIBERSAM) , de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i de la URV han demostrat els bons resultats del programa de tractament STEPPS en adolescents amb trastorns d’inestabilitat emocional, de manera que un 72 per cent dels infants i joves tractats han millorat globalment. Aquests resultats preliminars s’han publicat en la revista britànica especialitzada “Behavioral and Cognitive Psychotherapy”.
 
El programa STEPPS (Systems Training for Emotional Predictability and Problem Solving) és un tractament cognitiu-conductual utilitzat per al  tractament del trastorn d’inestabilitat emocional. Està pensat per ajudar a persones amb dificultats en regular els seus estats emocionals, amb emocions molt intenses i canviants que no poden ser gestionades.
 
Les persones afectades poden patir també estats depressius, dificultats en el control dels impulsos i inestabilitat en altres àrees, com les relacions interpersonals o el sentit d’identitat. Tot això dificulta enormement el desenvolupament i el funcionament adaptatiu de l’adolescent.
 
Professionals del Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil de Tarragona i Reus han aplicat aquest programa en 21 persones joves d’entre 13 i 17 anys afectades per inestabilitat emocional i el resultat ha estat que el 72 % ha millorat globalment els seus problemes de desregulació.
 
A més, el programa ha estat significativament eficaç en millorar símptomes nuclears de la inestabilitat emocional, com les alteracions de l’estat d’ànim, i ha afavorit una bona adherència o compliment del tractament previst.
 
Article de referència:
Emotional regulation for adolescents: a group-based treatment pilot study through the STEPPS Programme.
Ivan Llorens Ruiz , Fernando Lopez Seco , Adela Masana Marín, Esmeralda San Martín Águila, Dina Martínez Pinar, Sonsoles Martín Alonso, Elisabet Vilella , Alfonso Gutierrez-Zotes. Behav Cogn Psychother. 2020 Jul 30;1-5. DOI: 10.1017/S1352465820000454


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES