Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Alteracions metabòliques i risc cardiovascular associats als tractaments amb antipsicòtics

El dia 26 de març a les 13:30 hores es celebra la sessió d'Actualitzacions en l'assistència a la salut mental: recerca i innovació amb el títol alteracions metabòliques i risc cardiovascular associats als tractaments amb antipsicòtics.
 
Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el mon occidental, representant el 40% del nombre total de morts. El control dels factors de risc que predisposen a aquests trastorns s’associa a un 60 % de la tendència a la baixa que semblen experimentar. A l’actualitat estem vivint un increment de factors com la obesitat, la síndrome metabòlica i la diabetis que impulsen la presencia d’aquestes malalties. Entre els factors que condicionen la situació metabòlica de risc hi l’efecte de diversos tractaments crònics. L’ús de fàrmacs antipsicòtics s’ha associat a increments de pes i desregulació del metabolisme lipídic amb increment de triglicèrids i disminució de HDL que comporta alteracions qualitatives de les LDL. L’impacte que aquests tractaments provoquen en el control de pacients amb malalties metabòliques com la diabetis o en aquells que no les pateixen no és ben conegut i en general no es te en compte a l’hora de prendre decisions terapèutiques. (El nostre objectiu és revisar aquest tema en la seu aspecte de aplicabilitat clínica).
 
Aquesta sessió anirà a càrrec de Lluís Masana Marín. Director de la Unitat de Medicina Vascular i Metabolisme de l’HU Sant Joan de Reus i catedràtic de Medicina Interna de la URV.

Les sessions són obertes, però les persones alienes a les empreses del Grup Pere Mata, cal que notifiquin l'assistència enviant un missatge a Sol·licita més Info.

Programa 2014 acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries (CCFCPS).


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES