Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Portes obertes a l’Hospital Universitari Institut Pere Mata pel Dia Mundial de la Salut Mental

 
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata ha fet una jornada de portes obertes iniciativa dels equips d’infermeria de la Unitat d’Aguts i de la Unitat de Rehabilitació Hospitalària (URH). L’activitat s’ha adreçat a familiars i a persones interessades en conèixer la tasca que es desenvolupa en ambdues unitats, i s’ha desenvolupat en dues sessions: una a les 11h i l’altra a les 16h. Aquesta jornada de portes obertes tenia per objectiu acostar la salut mental a la ciutadania i lluitar contra l’estigma.

La Clínica Psiquiàtrica Universitària és una unitat d'hospitalització de curta estada, on hi han
diferents unitats d'especialització: la Unitat d'Aguts, la Unitat de Patologia Dual, la Unitat
d'urgències i l'EMSE. La Unitat d’Aguts és la unitat d’hospitalització de curta estada destinada a atendre a persones majors de 18 anys que presenten una situació de crisi que no s’ha pogut millorar o controlar en altres recursos externs, i que per la seva gravetat i risc requereixen d’una contenció i intervencions intensives.

Per la seva banda, la URH és una unitat d’assistència integral hospitalària dirigida a persones majors de 18 anys, que treballa per estabilitzar la patologia de les persones ateses, prevenir el deteriorament, i millorar la seva qualitat de vida. Comprèn diferents unitats d’especialització, en funció de la gravetat clínica, els possibles riscos associats i la durada del procés de rehabilitació intensiva: Subaguts, Alta Dependència Psiquiàtrica, d’Atenció Psiquiàtrica Especialitzada i de Mitja i Llarga Estada.

L’objectiu és que les persones ateses aconsegueixin el màxim grau possible de recuperació de
les seves capacitats, autonomia personal, habilitats socials i d’autocura.

Tant la Unitat d’Aguts com la Unitat de Rehabilitació Hospitalària atenen la població de referència de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES