Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Pla de Serveis Individualitzats en Salut Mental i Addiccions (PSI)

 
El 24 d'octubre de 2019 a Reus es celebrarà la Jornada Trimestral de Formació de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata: Pla de Serveis Individualitzats en Salut Mental i Addiccions (PSI). Començarà a les 9 hores.
 
El Pla de Serveis Individualitzats o PSI és un model de gestió de casos individualitzat en salut mental i addiccions, que implica una estratègia d’intervenció assistencial directa en la comunitat que, partint de la valoració de necessitats, determina els serveis o recursos que cal mobilitzar (sanitaris, socials, educatius, laborals, judicials, comunitaris, etc). A la vegada articula i integra les intervencions necessàries i adients a cada persona afectada en concret. Tot plegat des d'una perspectiva d'atenció comunitària, en base al paradigma de recuperació i de la presa de decisions participades amb l'usuari, la família i els diferents professionals que hi estan implicats.
Les línies estratègiques 2017-2020 del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de Catalunya, en el marc del Pla de Salut, especificava com una de les accions a portar a terme la de finalitzar el desplegament dels serveis de gestió de casos (PSI). L’any 2017, en el context de les noves accions del Departament de Salut, es va procedir al desenvolupament del Pla de Serveis Individualitzats a l’HU Institut Pere Mata, amb la implementació del programa a territoris que fins ara no en tenien (Baix Penedès, Alt Camp i Conca de Barberà), incrementant la dotació de professionals en territoris que ja disposaven d’aquest programa (Baix Camp, Priorat i Tarragonès) i iniciant la atenció d’adolescents i adults joves.
 
L’evidència en la recerca en aquest àmbit orienta cap al fet que els programes de gestió de casos redueixen la gravetat, les hospitalitzacions, milloren el funcionament social i disminueixen les interrupcions del tractament, entre altres aspectes rellevants.
 
De tot això es dialogarà en aquesta jornada que organitza l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.

Resum del programa

9h. Inauguració de la Jornada
9:10h. “Intervenció en crisi al domicili” i “El PSI com a model de gestió en casos de salut mental: una estratègia d’intervenció comunitària”
10:10h. Les intervencions domiciliàries i el futur de l’assistència psiquiàtrica
11:10h. Taula Rodona “I nosaltres, com ho fem? (I)
12:30h. Taula Rodona “I nosaltres com ho fem? (II)
14h. Cloenda
 
L’etiqueta per trobar més informació a Twitter és #PSI_IPM.

Aquí podeu consultar el programa i accedir al formulari d'inscripció de la Jornada del Pla de Suport Individualitzat en Salut Mental i Addiccions (PSI)@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES