Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'Hospital de Dia d'Adults de Reus participa a l’activitat solidària “1origami 1 euro"

 
Un any més des de l’Hospital de dia d’adults de Reus (de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata) hem participat d’aquesta activitat solidària organitzada per la Fundació Mútua General (FMG) de Catalunya anomenada “1 origami 1 euro”, en la que la FMG bescanvia 1 euro per cada grulla rebuda.
 
Aquest any els diners aniran destinats a la Marató de TV3, a l’ Oncolliga o a la Fundació Enriqueta Villavecchia.
 
Sabieu que hi ha una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, que diu que a qualsevol persona que faci 1.000 grulles de paper li serà concedit un desig?
 
Des de l’ Hospital de dia d’adults de Reus hem realitzat 2 tallers virtuals d’elaboració de grulles de les que han participat les diferentes persones usuàries del centre i hem fet sessions presencials amb algunes d’elles.
 
La Covid fa que aquest any per primera vegada el lliurament sigui virtual, malauradament, enguany hem de guardar les distàncies físiques entre nosaltres per a un bé comú. Per aquest motiu aquest any han lligat la campanya solidària a la llegenda del fil vermell.
 
La llegenda oriental coneguda com “el fil vermell del destí” explica que hi ha persones que estan destinades a conèixer-se gràcies al fil que ens acompanya des que naixem. El fil està lligat als dits petits de la mà i es pot allargar, tensar i destensar, però no es pot esquinçar ni desaparèixer: tant és el temps i la distància que hi hagi entre aquestes persones.
 
Un fil que ens connecta i que, com cada any, farà que la campanya “1 origami, 1 euro” sigui un èxit rotund entre escoles, associacions, entitats i totes les persones qui hi vulguin participar. Podeu veure el resultat de la campanya al blog (www.1origami1euro.org) i a les seves xarxes socials.
 
Aquesta és una iniciativa més que promouen les Terapeutes Ocupacionals per fomentar la participació en activitats solidàries i comunitàries.
 
Aquest any s’ha afegit el Servei de Rehabilitació Comunitària de Reus a la iniciativa aportant unes grulles realitzades per les persones usuàries i professionals del servei de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES