Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Resident en Psicologia Clínica de l’HUIPM realitza la rotació externa a Nova York

 
La resident de Psicologia Clínica María Boluda, de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), està realitzant la seva rotació externa al "Roberto Clemente Family Guidance Center" (RCC) de Nova York, un centre de salut mental comunitària d'excel·lència adscrit al "Gouverneur Hospital" i al "South Manhattan Network of the New York City Health and Hospitals Corporation" (HHC). Aquest centre, destaca també per comptar amb un acord de col·laboració amb la "New York University" (NYU).
 
El RCC disposa d’un equip multidisciplinari format per psicòlegs i treballadors socials clínics, psiquiatres i infermers, tots ells bilingües i procedents de diverses cultures. El centre ofereix tractament psicoterapèutic individual, familiar i grupal, així com tractament psicofarmacològic. A més, es dedica activament a la formació, rebent un nombre destacat d'estudiants universitaris de màster i doctorat, així com residents de diverses parts del món.
 
Amb una orientació teòrica centrada en la Teràpia Familiar Sistèmica de corrent Estructural, el RCC adapta les seves pràctiques a les necessitats de la població atesa, formada principalment per immigrants d'origen hispanoparlant, amb una representació significativa de cultures llatines, especialment dels països del Carib.
 
La resident ha tingut un paper actiu en el seguiment de 12 casos durant la seva rotació, col·laborant estretament amb residents d’altres especialitats. A més de participar com observadora en teràpies familiars dirigides pel Dr. Inclán i en sessions reflexives amb l'equip, la resident ha assistit a seminaris teòrics i pràctics. Paral·lelament, un cop per setmana, ha participat activament en les teràpies grupals del programa de Centre de Dia per a persones amb Trastorn Mental Greu, conegut com "Sylvia Del Villard Continuing Day Treatment Program".
 
La resident destaca que aquesta experiència de tres mesos al RCC ha significat una ampliació substancial de la seva perspectiva professional en la conceptualització dels casos, així com en les pràctiques d'intervenció psicològica i comunitària en el camp de la salut mental.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES