Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'Institut Pere Mata participa a la Jornada Intervenció en Primers Episodis Psicòtics

 
El passat 30 de setembre es va celebrar la jornada  “Intervenció en Primers Episodis psicòtics (PEPs)” a la seu de Barcelona de la Acadèmia de les Ciències Mèdiques. Es tracta de la 1a Jornada del Grup de Treball de Primers Episodis Psicòtics (Grup PEPCat) de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental que va sorgir al 2018 amb un propòsit clínic i de recerca en PEPs.  En la primera taula es van presentar els resultats d’un treball de recerca impulsat pel grup titulat “Actituds dels psiquiatres sobre el tractament de les persones amb un  PEP a Catalunya” on s’evidenciava una manca d’homogeneïtat en les intervencions terapèutiques en el territori català. Per aquesta raó es va realitzar en les següents dues taules, una revisió de l’evidencia actual de les intervencions farmacològiques i psicològiques en PEPs .
 
En aquesta jornada la Dra Vanessa Sánchez-Gistau, psiquiatra de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata i membre del grup PEPCat , va participar com a ponent en la taula  “Elecció del tractament farmacològic”, fent una revisió respecte el coneixement actual i les indicacions en referència a la  durada del tractament antipsicòtic després d’un PEP.
 
La jornada va ser un èxit d’assistència tant en el format presencial com virtual i s’espera poder repetir cada any centrant-se en aspectes claus tant de recerca com clínics en la intervenció en PEPs.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES