Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

13 de juny, Jornada Trimestral de Formació: psicosi incipient

 
El proper dia 13 de juny de 2019 tindrà lloc, de 9h a 13:45h, la Jornada Trimestral de Formació de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili de Reus. En aquesta ocasió, el tema a tractar serà la Psicosi Incipient.
 
La data límit per inscriure’s és el dia 6 de juny. S’acceptaran per rigorós ordre d’arribada. Clica aquí per accedir al formulari.
 
El Programa d’Atenció Específica al Trastorn Psicòtic Incipient (PAE-TPI) és un programa impulsat des del Pla Director de Salut Mental i Addicions que es va iniciar com un programa pilot en alguns territoris al 2008 i al 2018 es va realitzar la implantació a tota Catalunya. El Programa d’Atenció Específica a les persones que presenten un Trastorn Psicòtic Incipient i a les seves famílies requereix del treball integrat de tots els dispositius de Salut Mental i Addiccions vinculats a l’atenció en aquesta població en cada territori.
 
El Programa PAE-TPI té com a objectiu la detecció precoç i tractament integral i multidisciplinari dels trastorns psicòtics incipients, incloent des del primer episodi psicòtic fins als següents 5 anys, el que es coneix com a període crític i també de la fase que precedeix al debut psicòtic o fase prodròmica. L’objectiu de millora de la detecció, valoració i intervenció en el trastorn psicòtic incipient fa també necessària la col·laboració del conjunt de dispositius sanitaris, socials, educatius i comunitaris de cada àmbit territorial.
 
En la present jornada que organitza l’Hospital Universitari Institut Pere Mata es presentarà el programa i s’abordarà específicament la intervenció en alguns grups de població com són la població adolescent i també l’abús de cànnabis, que en aquests trastorns és molt prevalent i representa un repte clínic important. Per altra banda també ens centrarem en la intervenció amb les famílies i també en les estratègies de recuperació funcional de les persones amb un trastorn psicòtic incipient que, en darrer terme, a més de la recuperació simptomàtica, és el gran objectiu terapèutic.
 
La jornada es podrà seguir a través de Twitter amb l’etiqueta #PsicosiIncipient.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES