Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Aggression In First Psychotic Episodes In Patients Admitted To The Acute Uni

 
 
Julia Sánchez i Paola Saura, residents de segon any de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), han tingut l'oportunitat d'assistir al I Symposium Virtual de Controversias en Psiquiatría. Després de 26 anys organitzant un programa científic que reunia de forma presencial a professionals de diferents països, enguany i com a conseqüència de la situació sanitària actual, ha hagut d'adaptar els seus continguts i realitzar-se de forma virtual.
 
Es van organitzar un total de 6 taules rodones on es va debatre sobre diferents temes de l'agressivitat i violència relacionats amb els trastorns mentals, a més de ponències presentades per experts on es van abordar temes com el determinisme biològic, els trastorns del neurodesenvolupament, el consum de substàncies o la perspectiva de gènere associats a aquestes conductes.
 
Les nostres residents, sota la supervisió de la Dra. Sònia Setó (psiquiatra adjunta de la Unitat d'Aguts i referent en aquest servei de Programa de Psicosi Incipient de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata) i la Dra. Yolanda Alonso (psiquiatra adjunta de el Centre de Salut Mental d’Adults de Reus de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata), van presentar el pòster "Aggression In First Psychotic Episodes In Patients Admitted To The Acute Uni". S'hi recollien els resultats d'un estudi realitzat en 54 pacients amb un primer episodi psicòtic (FEP) ingressats a la Unitat d'Aguts i s'analitzava la presència prèvia i durant l'ingrés de conductes agressives i/o violència, així com la seva relació amb variables sociodemogràfiques i clíniques. L’estudi va concloure que la identificació precoç de pacients amb FEP i amb un major risc de conductes agressives ens pot permetre una intervenció farmacològica i de control d'estímuls ambientals més eficaç.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES