Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

HU IPM participa a les II Jornades del Pla de Salut 2016-2020 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona

 
El passat dia 29 de març, a l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca es va dur a terme la II Jornada sobre el desplegament operatiu del Pla de Salut 2016-2020, organitzada per la Regió Sanitària Camp de Tarragona amb el lema “Entre tots fem Pla de Salut”.
 
En aquesta jornada, dins de la taula rodona: “El Pla de Salut i els nous projectes 2019-2020 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Experiències al territori”, dos professionals de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata, el Sr. Jordi Peris, cap de servei de l’Àrea Comunitària Infantil i Juvenil, i la Dra. Cristina Sáez, cap de servei de l’Àrea Comunitària d’Adults, juntament amb la Dra. Laura Palacios, directora d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), van presentar el nou model d’atenció a la salut mental en atenció primària,.
 
Aquest nou model es fonamenta en la integració funcional de professionals de salut mental (psicòlegs clínics, psiquiatres i infermeres de salut mental) en les Àrees Bàsiques de Salut, treballant conjuntament amb els professionals d’atenció primària i té com a objectius millorar l’accessibilitat als serveis de salut mental, augmentar la capacitat resolutiva d’atenció primària pel que fa als processos de salut mental de menor complexitat i garantir la continuïtat assistencial dels usuaris.
 
La implantació del nou model s’ha realitzat, amb una molt bona valoració inicial, a la totalitat de les Àrees Bàsiques de Salut de la Regió i ha suposat la incorporació d’un nombre elevat de professionals a la xarxa de salut mental de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.
 
La Jornada va comptar amb una molt bona participació dels professionals de la salut de les diferents institucions sanitàries de la Regió.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES