Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Persones usuàries de l'HDIJ de Reus participen en el projecte d'aproximació a la comunitat

 
L'Hospital de Dia Infantojuvenil (HDIJ) de Reus, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, inicia un projecte comunitari que promou que les persones adolescents coneguin els diferents recursos comunitaris de la ciutat i hi participin. Amb el projecte es pretén que els i les adolescents descobreixin les seves habilitats i actituds personals, les estratègies per a canalitzar-les i projectar-les en el seu entorn més immediat.  Si les persones adolescents tenen dificultats de vinculació als recursos educatius o terapèutics, l’equip de l’HDIJ els acompanya i els facilita el procés.
 
En aquest marc, en els darrers mesos, s'han fet diverses sortides que pretenen que les persones adolescents es relacionin amb els diferents agents de la ciutat i coneguin les entitats i trobin referents pròxims per facilitar-los l’apropament al seu entorn.
 
Fomentar la participació i l'acompanyament a la comunitat esdevé també un recurs de suport i un marc de referència per al desenvolupament de la família o dels cuidadors i cuidadores. La comunitat és un referent vital per als infants i adolescents, ja que és el seu segon nucli de referència, en el qual es desenvolupa i consolida la seva personalitat, la descoberta de l’entorn i també les pròpies inquietuds, necessitats i aspiracions.
 
En aquesta línia, els darrers mesos han servit d'experiència positiva diverses activitats encaminades a aquest fi. Sortides terapèutiques a la Hípica de Cambrils, al Casal de Joves la Palma de Reus, realització d'un taller d'educació emocional assistida amb gossos de teràpia, visita al refugi de la Patacada de Reus i una trobada esportiva amb l'Hospital de Dia Infantil i Juvenil de Tarragona. A l'inici d'aquest projecte, tenim concertades les següents activitats pels mesos vinents: Visita a la Creu Roja de Reus, taller de prevenció de la violència sexista, tallers de riscos en l'ús de les TiC (Mossos d'esquadra), coneixença dels programes d'ocupació i programes de formació, xerrades sobre hàbits saludables i visites als centres cívics de la ciutat. I també intervencions individuals de re-vinculació i acompanyament a serveis educatius i al propi Hospital de dia.
 
 
 
 
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES