Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Residentes del Institut Pere Mata realizan su rotación externa en el Centro Bitem de Buenos Aires

 
Elvira Ortega i Clàudia Morelló, residents de quart any de Psicologia Clínica (PIR) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HUIPM), estan duent a terme la seva rotació externa al Centre de Dia Ditem de la Fundació Maria Elisa Mitre a la ciutat de Buenos Aires (Argentina).
 
Durant la seva estada, participen activament amb els diferents professionals del centre en els grups multifamiliars (eix central del tractament terapèutic), les visites individuals i familiars i els tallers ocupacionals.
 
El centre treballa des d’una orientació psicoanalítica multifamiliar, partint dels desenvolupaments teòrics del Dr. Jorge García Badaracco. El seu objectiu principal és centrar-se en la part sana de la persona, sigui quina sigui la gravetat dels símptomes que pugui manifestar en un determinat moment de la seva vida.
 
A partir d'aquesta concepció, entenen la malaltia mental com una detenció del desenvolupament dels recursos sans de la persona i els símptomes clínics com una demanda d'ajuda per poder sortir d'una situació de gran patiment psíquic.
 
D'aquesta manera, la curació es fa possible quan les intervencions terapèutiques possibiliten la recuperació d’aquests recursos sans potencials.
 
Durant la seva estada, han pogut evidenciar que durant el procés terapèutic -que ha d'incloure l'assistència simultània dels familiars i dels pacients- es produeix una substancial millora de la qualitat de vida dels grups familiars on han intervingut. Per aquest motiu, estan desitjant tornar al nostre Centre per poder aplicar-ho en el seu dia a dia i valoren de forma molt satisfactòria tot el que han pogut aprendre.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES