Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

20è Aniversari del Centre de Salut Mental d'Adults el Vendrell


Les consultes externes de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata al Vendrell es van iniciar a l'any 1987. Fins el 1993 les visites es realitzaven a la Policlínica Comarcal, després durant un any en un pis a prop del Restaurant el Molí, al 1994 en un edifici anomenat CAP I al costat de l'antic jutjat on hi havia les consultes externes dels especialistes de la Xarxa Santa Tecla i finalment al 1999 al centre on ara està ubicat.

El 20/9/2019 vam celebrar el 20è aniversari de la seva inauguració del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) de El Vendrell. Als inicis només hi havia una treballadora social i un psiquiatre. Actualment som un equip multidisciplinari format per 17 professionals.

Atenem a la població de la comarca del Baix Penedès. Aquesta està formada per la capital, el Vendrell; dos grans nuclis Calafell/Segur de Calafell i la resta de pobles d'interior.  És una zona complexa per diversos motius: escassos recursos econòmics i socials dels habitants, un elevat número de famílies desestructurades i un elevat consum de tòxics. No disposa de recursos sociosanitaris, escassos de lúdics i hi ha mancances en el trasport públic per poder desplaçar-se tant per dins la comarca com si han d'acudir a altres dispositius com el CAS, Hospital de Dia o Hospital Universitari Institut Pere Mata.

En tots aquest anys hem tingut molts canvis en l'equip. Molts companys treballen en altres centres del Grup Pere Mata, alguns ja s'han jubilat, altres han canviat d'empresa o han marxat fora de Catalunya o a l'estranger i una companya va morir l'any passat.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES