Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Impacte de la pandèmia COVID en l'atenció primària i en els dispositius de salut mental

 
El passat dijous 15 d’abril es va dur a terme la xerrada en format híbrid presencial-virtual titulada “Impacte de la pandèmia COVID en l’atenció primària i en els dispositius de salut mental“  en la filial de Reus de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.
 
La pandèmia Covid està suposant un repte a tots els nivells  i es  preveu que encara hi hagi un major impacte sobre la salut mental. En aquest sentit el Dr. Aragonés, metge de família del CAP Constantí,  va donar la seva visió sobre els problemes de salut mental més freqüentment atesos a primària a conseqüència de la pandèmia, com són l’ansietat i el baix ànim. El  Dr. Aragonés, va destacar la dificultat que existeix per diferenciar el malestar emocional d’un trastorn depressiu o ansiós, per tal d’evitar la sobremedicalització de la població.  Per altra banda la Dra.  Sáez, cap d’àrea comunitària d’adults de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata,  va explicar com havia estat l’organització dels centres de salut mental de la regió sanitària del camp de Tarragona durant el confinament i les posteriors restriccions. Alhora també va destacar, que a conseqüència de la pandèmia, s’havia produït en comparació amb època prepandèmica un augment de la incidència de trastorns de la conducta alimentària i de trastorns de l’estat d’ànim. Aquestes dades a més, coincideixen amb les reportades en l’àmbit d’atenció de salut mental a tot el territori català.
 
També es va explicar com el Programa de Suport a la Primària  ha esdevingut una eina important  per a millorar l’atenció de les persones afectades per problemes de salut mental amb diversos graus de severitat.
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES