Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Sessió clínica a la Unitat Docent de l'HU Institut Pere Mata de la mà d'ASPERCAMP

 
Els residents de Psiquiatria, Psicologia Clínica i Infermeria en Salut Mental que realitzen la seva formació a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata (HU IPM) duen a terme a la Unitat Docent un Programa de Formació Multiprofessional durant els mesos d'octubre a juny.
 
Aquesta setmana Lídia Argumosa i Laura Recha, psicòloga i coordinadora respectivament de l'Associació Asperger/TEA del Camp de Tarragona (ASPERCAMP), van impartir una sessió clínica sobre les característiques d'aquest trastorn en l'edat adulta, així com de les intervencions i recursos que s’ofereixen des de l'associació.
 
Els trastorns de l'espectre autista (TEA) són trastorns del neurodesenvolupament que s'inicien en la infància, però que pel seu curs crònic persisteixen al llarg de la vida. El concepte d’"espectre" engloba persones amb característiques i necessitats molt diverses per la qual cosa la intervenció ha de ser molt individualitzada.
 
Les manifestacions nuclears del trastorn són les dificultats en la interacció social, en la comunicació i els comportaments repetitius, però també poden aparèixer en altres àrees com l'autonomia personal, l'aprenentatge, la psicomotricitat o l'esfera emocional.
 
L'Associació Asperger/TEA Camp de Tarragona va néixer l'any 2010 i té com a objectius:
- Donar a conèixer aquests trastorns i promoure la sensibilització social.
Col·laborar amb els professionals de la salut i l'educació.
- Aconseguir la seva integració en els serveis i les activitats de comunitat.
Facilitar informació més completa i millor assessorament possible a les famílies, així com afavorir la relació i el suport mutu entre elles.
- Promoure el millor tractament, educació i desenvolupament per aconseguir la seva integració social i laboral.
Xerrades informatives, tallers formatius i activitats d'oci familiars.
 
Donem les gràcies a les ponents per la qualitat i claredat de la seva exposició, així com a tots els assistents.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES