Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Els comerços de Reus col·laboren amb el projecte "Parelles Artístiques"

 
La Unió de Botiguers de Reus col·labora amb el Projecte "Parelles Artístiques: experiències creatives per la salut mental" per tercer any, ajudant a convertir alguns aparadors de les seves botigues en un escenari a peu de carrer per exposar les obres que conformen el projecte fins al 16 d’octubre.
 
Les obres es poden veure exposades als aparadors de Tomàs Barberà, Cisterelleria Carbonell, Galatea, El Barato, Centpeus Sabateria, Estanc 1, Palau Català, Estanc 18, Llibreria Gaudí, ELD Institut de Bellesa, Super Pollo, Electrodomèstics Mestres, Bar Toribio, La Creu Blanca, Confiteria Poy, Joieria Santi Pàmies, NO-NO Baby, The wax i Estanc 20.
 
Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d'unes obres realitzades per parelles artístiques formades per un artista amateur vinculat a recursos de salut mental i per un artista professional de les nostres comarques (Nuri Mariné, Beatrice Bizot, Isabel Granollers, Cristina Salvans, Ramón Cornadó, Sandra Ovejas, Marie France Veyrat, Jordi Abelló, Apellaniz, Sergi Margalef, Pere Estadella, Jordina Ros, Jobacasen, Àlvar Calvet, Gemma Molero, Marina Durany ).
 
En altres edicions les obres s’havien exposat en espais tancats com el Centre de Lectura de Reus, a la Sala Àgora de Cambrils, al Hospital de Manresa, Cal Barantxó de Castellvell del Camp o la Sala Sant Roc de Valls. Però gràcies a la col·laboració de la Unió de Botiguers, les obres surten al carrer, als aparadors de les seves botigues, per arribar a més gent.
 
Les obres estan en venda i qui vulgui les pot adquirir. Els beneficis es destinen a donar continuïtat al projecte, que no fa més que créixer.  Per la seva banda, els beneficis que s'emporten tant els artistes professionals com els artistes amateurs no són econòmics, ja que ells cedeixen l'obra, sinó és l'experiència viscuda de la pròpia participació.
 
Des de 2013 els Serveis de Rehabilitació Comunitària de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata treballen aquest projecte nascut l'any 2006 de la ma de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, i que cada any suma més serveis d’arreu del territori que s’hi afegeixen. La missió és millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut mental. 
 
Nota de la fotografia: L'obra es diu "sense estigma" és un video performance de Leandre Alcaraz i Jordina Ros. Es pot veure a Electrònica Mestres.
 
 
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES