Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

SRC El Vendrell s'adhereix al "Projecte XL lletra gran"

 
Des de fa anys el Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) del Vendrell, de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, participa en l’activitat de vinculació amb la biblioteca.
 
Considerem que es un recurs públic comunitari que ofereix múltiples i diverses oportunitats per explorar i participar d’activitats satisfactòries de caràcter individual i que impliquen un contacte amb altres usuaris i usuàries. Cadascú, dependent del seus interessos pot gaudir de la lectura, música, DVD…
 
Durant l’any 2018 vam voler donar un pas més enllà; hem estat participant com a voluntaris en aquest recurs sent membres actius de la comunitat i es van iniciar una sèrie de reunions per organitzar-nos amb els responsables de la biblioteca.
 
Des de la Biblioteca pública municipal “Terra Baixa” vam oferir-nos formar part del “Projecte XL”. Aquest projecte va començar fa uns 10 anys com una iniciativa sorgida d’una professora del cicle formatiu d’atenció a persones en situació de dependència de l’IES Andreu Nin. Aquesta iniciativa tenia com objectiu que el seus alumnes realitzessin pràctiques en les diferents residències per la gent gran de la localitat amb material de la biblioteca, i l’objectiu era d’apropar recursos culturals. Amb el material que escullen els alumnes es realitzen unes activitats a les residències i als centres de dia.
 
Actualment col·laborem en aquest projecte mitjançant l’entrega del material de la biblioteca a les diferents residències. En tots els recursos van acollir-nos molt amablement i agraint la nostra col·laboració.
 
El passat 9  de setembre es va dur a terme la reunió d’inici del projecte per aquest curs 2019- 20 en la que hem participat els professionals de les diferents entitats que participem en el Projecte XL.  El 26 de setembre va ser la jornada de presentació als nous alumnes del projecte en la biblioteca a la que ens van convidar a participar com a membres del projecte.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES