Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Exposició i espectacle musical per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el proper 30 de novembre, a les 17 hores, a la Sala del Rentadors del Casal de les Dones del Centre Cívic del Carme de Reus, s’inaugurarà l’exposició “Escoltant els colors”. L’exposició es podrà visitar en aquest centre cívic fins al 15 de desembre.
 
La mostra recull obres dels usuaris de Villablanca realitzades durant la col·laboració amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) l’any passat en el projecte “JONC a tocar”, amb l’objectiu d’acostar la música simfònica a les persones amb discapacitat intel·lectual.
 
L’exposició consta d’una cinquantena d’obres que van crear els usuaris de Villablanca a proposta de la JONC mentre escoltaven la música del compositor rus Modest P. Mussorgsky (1839-1881). D’aquesta manera els residents van fer el procés invers que el músic quan va compondre l’obra “Quadres d’una exposició”, una suite composta per deu peces musicals. Mussorgsky va compondre-la inspirant-se en l’obra pictòrica del seu amic Víktor Hartmann.
 
“Emocions”
Una altra de les activitats per commemorar el dia Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat és la representació de l’espectacle “Emocions” el mateix 30 de novembre a les 19 hores al Teatre Bartrina de Reus. L’obra és una producció pròpia del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Pere Mata, i consta de set coreografies sobre diverses emocions com l’alegria, la vergonya o la por.
 
En la representació hi participen les 30 persones del Servei de Teràpia Ocupacional per mostrar el treball d’expressió plàstica, corporal i dansa que es realitza en el centre. La creació i representació d’espectacles a partir d’aquestes activitats incrementa la motivació de les persones usuàries del Servei, que veuen com el seu esforç podrà ser apreciat i valorat  pel públic assistent.
 
Aquestes són algunes de les diverses activitats desenvolupades per entitats del Grup Pere Mata amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per donar visibilitat a aquest col·lectiu, lluitar contra l’estigma i posar de manifest els seus drets i el treball pel benestar de les persones afectades per algun tipus de discapacitat.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES