Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Villablanca participa en un grup internacional de consens sobre el Funcionament Intel·lectual Límit

La Unitat d'Investigació en Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament de la Fundació Villablanca participa en un grup de consens internacional sobre el Funcionament Intel·lectual Límit (FIL). El FIL es defineix com la barrera que separa el funcionament intel·lectual "normal" de la discapacitat intel·lectual. Es caracteritza per disfuncions cognitives diverses que s'associen a un quocient intel·lectual entre 71 i 85, el que determina un dèficit en el funcionament de la persona. El FIL també s'ha associat a una major clínica psiquiàtrica i aquestes persones necessiten una atenció especialitzada que en molts casos no poden obtenir.
 
Villablanca havia participat anteriorment en el grup CONFIL 2007 auspiciat per la Generalitat de Catalunya. Des de Villablanca també s'havia publicat la primera guia de consens i bones pràctiques sobre el FIL. En els anys 2015-2017 Villablanca ha contribuït amb el Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya per elaborar un document de Recomanacions per a l'Atenció de les Persones amb Funcionament Intel·lectual Límit.
 
Gràcies a aquesta experiència en el camp del FIL, l'UNIVIDD assumirà la secretaria científica del grup de consens internacional amb el qual es busca establir les bases per assolir un consens internacional sobre la definició del FIL, la necessitat d'atenció sanitària i d'altres tipus per a aquestes persones i delimitar les àrees fonamentals d'investigació futura sobre aquest tema.
 
El grup de consens internacional està format per professionals de Regne Unit, Austràlia, Estats Units, Holanda, Itàlia, Canadà, Mèxic, Turquia i la República d'Azerbaidjan.
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES