Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

Presentació del manual d'acompanyament a les persones amb alteracions sensorials

Dins dels actes del Dia internacional de les Persones amb Discapacitat, organitzats des del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus, la Fundació Villablanca ha presentat el Manual d’acompanyament a les persones amb alteracions sensorials al Casal de les Dones de Reus.

Aquest manual és fruit del treball de professionals vinculades als serveis de Villablanca, Belllissens i Marinada. Un equip interdisciplinari, format per fisioterapeutes, psicòlogues, terapeuta ocupacional i auxiliars tècnics educatius, amb una llarga trajectòria professional i amplia formació en aquest àmbit.

Aquest grup de treball, anomenat seminari d’estimulació Sensorial i Snoezelen, va veure la necessitat de compartir un model d’intervenció que servís de guia a totes les persones professionals en l’acompanyament diari de les persones amb alteracions sensorials.

La interacció entre la persona, el context i l’acompanyament de la persones que atén als nostres residents, pot ser el resultat d’alguns desajustos en la conducta. Les persones amb alteracions sensorials no trien tenir aquestes dificultats, ni la seva manera de relacionar-se amb l’entorn, que a vegades és confús i poc clar. Tenen estils personals d’aprenentatge, d’interacció, de percepció i als quals hem de respectar.

La creació d’aquest manual pot ser d’ajuda per conscienciar a totes les persones de la necessitat d’abordar els problemes conductuals relacionats que tinguin una base sensorial.
 
Descarrega't el manual:
 


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES