Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

La Unitat Polivalent Terres de l’Ebre: un Hospital Lliure de Fum

 
Els hospitals i centres sanitaris són organitzacions que desenvolupen un paper exemplar en el control del consum del tabac, per la qual cosa, i seguint la Llei del tabac (Llei 28/2005), la Unitat Polivalent Terres de l’Ebre (UPTE) de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre (FPMTE) és des del dia 2 de gener un Hospital Lliure de Fum.
 
La FPMTE està especialment sensibilitzada enfront del problema del tabaquisme, per això, aquest passat mes de novembre va signar el conveni de col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i va passar a ser membre de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF); organisme que té com a objectiu principal assessorar els centres sanitaris en la implementació de mesures de control de tabaquisme que assegurin un ambient saludable per a tothom. Tot seguint les seves recomanacions es van iniciar algunes activitats:
  1. Creació d’un Comitè Promotor i designació de coordinadors.
  2. Sessions informatives per a professionals i pacients.
  3. Formació en intervenció en tabaquisme d’alguns membres del comitè.
  4. Retolació de les instal·lacions i limitació dels espais destinats als fumadors.
  5. Normativa interna i compromís contractual.
  6. Creació del Programa de Deshabituació Tabaquica per a Pacients Ingressats (PDTxPI) a la unitat d’hospitalització de la FPMTE.  
Totes les activitats s’han portat a terme amb el suport i dedicació dels membres de la XCHsF, als quals els hi estem molt agraïts. Podeu consultar els seu treball al següent enllaç


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES