Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

300 professionals en una jornada innovadora a Tortosa sobre el trastorn de l’espectre autista

 
El passat 6 d’octubre prop de 300 professionals de diferents competències/àmbits, com la salut, l’educació o el treball social, es trobaren a la Jornada sobre el Trastorn de l’Espectre Autista en joves i adults, que tingué lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa i fou organitzada per la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre.
 
El trastorn de l’espectre autista (TEA) és una de les patologies relacionades amb la salut mental que està més present en la infantesa. Es calcula una prevalença a Catalunya d’un 3%. En canvi, els professionals sanitaris també es troben a la consulta ambulatòria de salut mental a persones adultes que presenten TEA però que mai no han estat diagnosticats/des. Aquest fet ha posat de manifest la manca de formació dels professionals per tractar el TEA en adults.
 
Hi prengueren part els principals especialistes de l’Estat espanyol en el TEA en adults, com Alejandro Amor psiquiatra del Centre de Salut Mental de Sant Cugat del Vallès, Lola Garrote del centre especialitzat CEDIN de València, Carlos de la Cruz Martín-Romo de l’Associació Estatal de Sexualitat y Discapacitat, ubicada a Madrid, Carol Amat i Beatriz Cejas com a representants de l’Associació Síndrome d’Asperger de Catalunya, i Elena Velasco de l’empresa Specialisterne, pionera en la inserció laboral de persones amb TEA.  A més, la jornada també va comptar amb la participació dels pares d’un jove afectat per aquest trastorn explicant-los la seva experiència en primera persona.

L’organització d’aquesta jornada a Tortosa serví també per a celebrar a les Terres de l’Ebre el Dia Mundial de la Salut Mental, que va ser el 10 d’octubre, i contribuir així a posar de manifest la importància de la salut mental en totes les edats de la vida, per donar visibilitat a les malalties mentals i per col·laborar a disminuir l’estigma que envolta a les persones afectades i a les seves famílies.  


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES