Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

El poder transformador del ball. El SRC impulsa la salut mental amb el programa de balls de saló

 
El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) d'Amposta, consolida la seva missió de proporcionar una atenció integral mitjançant projectes innovadors. Un dels èxits més destacats és el programa de balls de saló, una iniciativa que ha captivat des de la seva implementació.
 
Amb seu a l'escola de ball Quick Dance, el programa ofereix una experiència única gràcies a la dedicació de la professora Rita Moya, qui ha guiat amb atenció i amabilitat els participants a través de diverses formes de ball durant l'últim any. La professora Moya ha demostrat ser clau en l'adaptació dels estils de ball per fer-los accessibles i beneficiosos per a tots.
 
Des del SRC de la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre, en aquesta iniciativa, ens centrem en la interacció entre la persona i l'entorn mitjançant una intervenció professional acurada, innovadora i especialitzada, que es diferencia dels tractaments psiquiàtrics convencionals centrats només en la reducció de la simptomatologia positiva i les discapacitats. Els testimonis de les persones participants destaquen com aquesta iniciativa ha estat un factor positiu en la seva recuperació, proporcionant-los eines per afrontar reptes quotidians.
 
Amb aquest projecte, les persones treballadores del SRC han convertit el ball en molt més que una simple activitat recreativa; esdevé una poderosa eina terapèutica que transcendeix les barreres emocionals. És una expressió lliure que dona als participants un espai per connectar amb ells mateixos i amb altres membres de la comunitat. A través de la música, la gràcia dels moviments i la interacció social, aquest programa no només fomenta la salut mental, sinó que també promou la resiliència i la construcció de relacions positives. Ballar es transforma en un viatge cap a la descoberta personal i la creació de records significatius, consolidant la idea que la dansa pot ser un canal inspirador cap a la salut i la felicitat. Amb cada gir i passa de ball, aquesta iniciativa continua demostrant que la rehabilitació en salut mental a través de la dansa no només és eficaç, sinó també profundament enriquidora per a tots els qui s'hi sumen.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES