Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

L'IES Montserrat Roig de Terrassa visita la Fundació Pere Mata

 
El passat dia 27 de març, un grup de 50 estudiants del Grau Mig d’Atenció a Persones en Situació de Dependència i els seus professors van visitar les instal·lacions que la Fundació Pere Mata té al C/ Tolerància. Aquesta visita forma part d’un seguit de visites formatives a diferents entitats socials que els professors de l’IES Montserrat Roig han organitzat per als seus alumnes per tal que coneguin el món laboral per al qual s’estan formant.
 
Desenvolupament de la visita:
 
Després de fer una rebuda a tot el grup, els estudiants es van dividir en quatre subgrups que van anar visitant diferents espais segons un ordre establert. En cadascun d’aquests espais s’explicaven els diferents Serveis que ofereix Fundació Pere Mata: els Serveis Laborals, els Serveis d’Habitatge, el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei d’Acompanyaments i Banc d’Ajudes Tècniques.
 
L’explicació de cada servei anava a càrrec de les persones usuàries del mateix, amb el suport dels seus referents. També es va proposar la realització de diferents dinàmiques per tal de conèixer d’una manera més vivencial el funcionament de cada servei i les tasques que hi desenvolupen els professionals que hi treballen.
 
Un cop finalitzada la visita a cada espai, es lliurava al grup una peça d’un trencaclosques. En finalitzar el circuït, tots junts ens vam trobar a la zona del menjador on vam muntar els diferents trencaclosques. En aquests s’hi podia llegir una frase que definia aspectes importants en la vida d’una persona i que s’intenten potenciar des dels diferents Serveis: autodeterminació, relacions interpersonals, aprenentatge de noves habilitats, accés a recursos comunitaris i el benestar emocional.
 
Tant alumnes com professors es van mostrar molt satisfets amb l’experiència, la qual va contribuir a ampliar els coneixements del món laboral per al qual es preparen.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES