Empreses del Grup Pere Mata
Institut
Pere Mata

XXIII Setmana Sense Fum “Viu sense fumar i comença a sumar”

 
El Dia Mundial Sense Tabac, promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de 1988, aconsegueix centrar l'atenció general sobre el principal problema que representa el consum de tabac per a la salut pública. Alhora, propicia actuacions concretes que es consoliden i s'integren en el conjunt d'estratègies per a la prevenció i el control del tabaquisme.
 
Enguany, es celebra la XXIII Setmana Sense Fum, que ha tingut lloc del 25 de maig al 02 de juny, la qual porta per lema “Viu sense fumar i comença a sumar”. Aquesta campanya té com a objectiu principal sensibilitzar a les persones sobre els beneficis de respirar en un ambient lliure de fum i de residus del tabac, prevenir el consum de tabac entre les persones joves i promoure l'abandonament de l'hàbit entre les persones fumadores.
 
Any rere any, la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre (FPMTE) se suma en aquest conjunt sinèrgic d’entitats, organitzacions, col·lectius i agents socials, interessats en un problema de salut tan important i que afecta tota la ciutadania.
 
En aquesta campanya, a part de les accions que s’han realitzat per afavorir la deshabituació tabàquica, s’han sumat noves accions dirigides als residus del tabac, com són les burilles. La burilla és un residu poc visible en el nostre entorn, però ocupa el primer lloc del rànquing mundial de deixalles recollides en llocs inapropiats i contamina tot el que toca: el sòl, l’aire i l’aigua. És un problema que preocupa i que persisteix, sobretot quan aquest fet es dona a les entrades i sortides dels hospitals i els centres de salut i és un dels objectius principals dels centres adherits a la XCHsF.
 
Davant d’aquesta realitat durant tota la setmana s’han realitzat diferents accions des de totes les comarques de les Terres de l’Ebre, liderades per les/els professionals de la FPMTE.  Aquestes accions han estat:
 
  • 30 de maig: SRC Amposta, Tortosa i Mora, HDA i ADP. 30 maig . Liderat per l’SRC d’Amposta amb la col·laboració del consorci de residus de les Terres de l’Ebre, COPATE “El valor dels nostres residus: la importància de reduir, reutilitzar i reciclar. El tabac i les conseqüències al medi ambient”.
  • 30 de maig: Exposició de fotos al CSMA de Tortosa liderat per SRC de Tortosa “Entorns que conviden a la vida saludable”.
  • 31 de maig: ADP, HDA, SRC Tortosa i SRC Mora liderat per tots els centres: Recollida burilles i esmorzar saludable
  • 31 de maig HDIJ: Psicoeducatiu per adolescents “El tabac ben lluny” liderat per HDIJ.
  • 1 de juny: SRC Mora i Tortosa. Psicoeducatiu sobre el tabac liderat per CSMA Mora i EAP de Mora “És possible deixar de fumar”.
  • 2 de juny: SRC Amposta, ADP i HDA: Medi ambient i reciclatge: Taller de bosses de roba a partir d’una samarreta usada, lidera SRC Amposta i COPATE.


@GrupPereMata a Twitter

Agenda
VEURE MÉS ACTES